Μεγάλο κύκλωμα 140 ατόμων ελέγχεται από την Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για εικονικές συναλλαγές – Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί €150 εκατ. ευρώ

Μεγάλο κύκλωμα 140 ατόμων ελέγχεται από την Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για εικονικές συναλλαγές - Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί €150 εκατ. ευρώ

Σε μια εκτεταμένη δικαστική έρευνα ελέγχονται 140 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για εικονικές συναλλαγές και μη απόδοση ΦΠΑ, με τη συνολική ζημία να ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έχει διατάξει τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων, που περιλαμβάνουν παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας μικρής κατηγορίας, μεταφορείς, λογιστές, κατασκευαστές, εργολάβους και επιχειρηματίες από τον τομέα της εστίασης. Τα ποσά που δεσμεύτηκαν εκτιμώνται μεταξύ 140 και 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη έχει ήδη αποσταλεί στην οικονομική και ευρωπαϊκή εισαγγελία, με σκοπό τη διερεύνηση των αδικημάτων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και απάτης. Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι η χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην απέδιδαν ΦΠΑ στο κράτος, ενώ παράλληλα λάμβαναν επιστροφές ΦΠΑ.

Η έρευνα εξετάζει αν οι εμπλεκόμενοι διέπραξαν τα αδικήματα αυτά εις βάρος τόσο του ελληνικού Δημοσίου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υπόθεση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από μεταφορές και κατασκευές έως τον τομέα της εστίασης, θέτοντας στο μικροσκόπιο ένα δίκτυο παράνομων συναλλαγών, με πιθανότητα άσκησης ποινικών διώξεων.

Exit mobile version