Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 20/9/2024

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 20/9/2024

Για σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα δυτικά και βόρεια, που θα επεκταθούν σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, τη Βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και κατά τις θερμές ώρες στην Ήπειρο και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς στη Βόρεια Εύβοια, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά κατά τόπους. Η ορατότητα κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι περιορισμένη κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς), από 15 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 17 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 22 βαθμούς), από 21 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 27 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, μεταβλητών διευθύνσεων.

Στην Αττική, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους στον Θερμαϊκό να πνέουν ασθενείς και μεταβλητών διευθύνσεων.

Exit mobile version