Πάτρα: Μαθητής αποβλήθηκε για χρήση κινητού μέσα στο σχολείο

Πάτρα: Μαθητής αποβλήθηκε για χρήση κινητού μέσα στο σχολείο

Η πρώτη αποβολή για χρήση κινητού τηλεφώνου σε σχολείο καταγράφηκε στην Πάτρα, σε σχολείο της Μαγούλας. Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση των γονέων του μαθητή, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση.

Ο πατέρας του μαθητή, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι το παιδί έβγαλε το κινητό του σε ώρα που δεν διεξαγόταν μάθημα, προκειμένου να το απενεργοποιήσει. Επιπλέον, σημείωσε ότι οι γονείς δεν ενημερώθηκαν πριν από την επιβολή της αποβολής και ότι δεν υπήρξε προηγούμενη, μικρότερης βαρύτητας, ποινή.

Οι γονείς κατέθεσαν καταγγελία κατά της διευθύντριας του σχολείου, καταγγέλλοντας «καταχρηστική συμπεριφορά» και ζητούν απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού. Η υπόθεση θα διερευνηθεί από τον σύμβουλο Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ζητήσει από τη διευθύντρια γραπτές εξηγήσεις για να διαπιστώσει εάν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως ορίζονται από την αντίστοιχη εγκύκλιο του νόμου.

Exit mobile version