Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη: “Ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ”

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη: "Ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος παρά ποτέ"

Πραγματοποιήθηκε χθες, στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε σημαντικά ζητήματα, όπως το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις, ιδιαίτερα υπό τον κίνδυνο περαιτέρω έντασης στη Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και η πρόοδος του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: «Είμαστε εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και, όπως πάντα, η Αθήνα και η Λευκωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια συνολική επισκόπηση των ανοιχτών ζητημάτων, ειδικά σε αυτή τη χρονική στιγμή, όπου υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας σε μια ταραγμένη γεωπολιτικά περιοχή, και ο συντονισμός μας είναι απαραίτητος όσο ποτέ».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε: «Η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό δεν αποτελεί λύση. Είμαι σίγουρος ότι η επίλυση του Κυπριακού, μαζί με την πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα συμβάλουν περαιτέρω στην εδραίωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο Ελλάδας και Κύπρου ως πυλώνες ασφάλειας».

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε επίσης η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Κύπρου μέσω του έργου Great Sea Interconnector.

Exit mobile version