Συνέντευξη Ανδρουλάκη στο ΕΡΤNews: “Ζητώ μια ηθική δέσμευση, όσοι διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιοι βουλευτές”

Συνέντευξη Ανδρουλάκη στο ΕΡΤNews: "Ζητώ μια ηθική δέσμευση, όσοι διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιοι βουλευτές"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, τόνισε σε συνέντευξή του στο ΕΡΤNews ότι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει καταφέρει να ανεβάσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχει τη δυνατότητα να εκλέξει πρωθυπουργό. Όπως είπε:

«Ένα ΠΑΣΟΚ που σε δυόμισι χρόνια κατάφερε το 41%, 32%, 8% να το κάνει 28%, 15%, 13% και τώρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερο, μπορεί να εκλέξει πρωθυπουργό».

«Και αυτό δεν είναι μια ευκαιρία που έπεσε από την Ακρόπολη. Είναι μια ευκαιρία που είναι στο τραπέζι με τεράστιο κόπο και δικό μου και χιλιάδων άλλων (…) Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, καταρχάς για να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία που πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε».

«Η ερώτηση να γίνεται σε ανθρώπους που έχουν μια άλλη διαδρομή. Εγώ πάντα ήμουν εδώ. Πάντα εδώ – είναι εδώ οι αξίες μου. Εδώ να αρχίσουμε, εδώ είναι οι θεσμοί. Αλλά εγώ τι ζητώ: Να υπάρξει μια ηθική πολιτική δέσμευση. Ό,τι ρόλο και αν έχει οποιοσδήποτε σήμερα που φιλοδοξεί να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης, να είναι υποψήφιος βουλευτής. Δεν μπορεί να φιλοδοξίες να ηγηθείς του ΠΑΣΟΚ, αλλά όταν το ΠΑΣΟΚ σου δώσει τη μεγάλη μητέρα των μαχών των εθνικών εκλογών, να πεις “α, ήθελα να γίνω αρχηγός, αλλά τώρα που δεν εκλέχτηκα δεν είμαι υποψήφιος”. Δεν το συζητώ (…)

Πρέπει και οι έξι να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Εγώ δεσμεύομαι, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα (…) (σ.σ. ο Χάρης Δούκας Δεν θα φύγει από τον Δήμο αν εκλεγεί πρόεδρος; Όταν θα βγει βουλευτής; Θα μπορεί να είναι βουλευτής, πρόεδρος και δήμαρχος; (…)

Σήμερα έχουμε έξι υποψηφίους. Κάποιοι είναι βουλευτές, κάποιοι δεν είναι. Όταν φιλοδοξείς να ηγηθείς του ΠΑΣΟΚ το κάνεις για να ηγηθείς του ΠΑΣΟΚ. Άρα έχεις πάρει την απόφασή σου ότι μπαίνεις σε ένα άλλο επίπεδο της πολιτικής. Αυτό δεν έχει εύκολη επιστροφή. Δεν μπορεί να αγωνιζόμαστε εμείς να πάμε σε εκλογές, να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη και να μην είμαστε και οι έξι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Εγώ λοιπόν θεωρώ ότι και οι έξι πρέπει να είμαστε υποψήφιοι βουλευτές (…)

Εδώ δεν τα κάνουμε όλα αυτά για να κάνουμε ένα εσωτερικό συναγωνισμό. Τα κάνουμε όλα αυτά γιατί υπάρχει μια ανάγκη. Το ΠΑΣΟΚ που κάποτε έπαιζε στα όρια της επιβίωσης και που σήμερα επέστρεψε με κόπο και θυσίες, δεν θα γίνει παιχνίδι στα χέρια κανενός. Δημόσια δέσμευση στις επόμενες εθνικές εκλογές: Όποιος κι αν ηγηθεί, όλοι θα είναι δίπλα του στα εθνικά ψηφοδέλτια. Θα πάμε χωριό, χωριό, πόλη, πόλη για να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία».

Τέλος, επεσήμανε ότι «Το ΠΑΣΟΚ είχε ένα πρόγραμμα στη ΔΕΘ οκτώ εθνικών στόχων. Εγώ ζητώ την εμπιστοσύνη των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ. Στις 6 και 13 αυτούς τους εθνικούς στόχους να τους κάνουμε κυβερνητικό πρόγραμμα για να έχουμε μια πιο ισχυρή Ελλάδα και μια πιο δίκαιη κοινωνία για μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια του ελληνικού λαού. Γιατί έτσι όπως πάμε σήμερα θα έχουμε τεράστιες νέες ανισότητες. Οι πλούσιοι θα γίνουν πολύ πλουσιότεροι, η μεσαία τάξη θα είναι στάσιμη προς τα κάτω και οι φτωχοί άνθρωποι θα περάσουν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες γιατί έχει καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος. Έχουμε χρέος λοιπόν όλα αυτά να τα ανατρέψουμε. Και γι’ αυτό 6 και 13 Οκτωβρίου δεν μιλάμε σε ένα κουτί ανάμεσα μας, μιλάμε στην κοινωνία. Ας μιλήσουμε προγραμματικά και πολιτικά, χωρίς υπονοούμενα».

Exit mobile version