ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας – Με 30 υπογραφές και τα ισχύοντα κριτήρια οι υποψηφιότητες

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας - Με 30 υπογραφές και τα ισχύοντα κριτήρια οι υποψηφιότητες

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το κείμενο εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο προωθείται στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου σχετικά με τον οδικό χάρτη για την εκλογή προέδρου και τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων.

«Προχωράμε με τα ίδια κριτήρια που ίσχυαν και στην προηγούμενη διαδικασία για την εκλογή προέδρου», ανέφερε επίσημη πηγή του κόμματος, διευκρινίζοντας ότι «η υποβολή υποψηφιότητας προϋποθέτει τη στήριξη από 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής».

Το χρονοδιάγραμμα παραμένει ως είχε αποφασιστεί προηγουμένως. Στις 19 και 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων ενόψει του έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την περίοδο 1-3 Νοεμβρίου. Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου θα αποφασίσει για την ακριβή ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων και των συνοδευτικών υπογραφών. Κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να υποστηρίξει περισσότερους από έναν υποψηφίους για την προεδρία.

Σημειώνεται ότι στη συζήτηση τέθηκαν και άλλες προτάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία.

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «κατασκευασμένες και ψευδείς» τις διαρροές που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Συμπλήρωσε πως «ό,τι έχει διαρρεύσει είναι προϊόν κατασκευής και ψεύδους, και στοχεύει στον υπονόμευση της διαδικασίας». Αποσαφήνισε ότι δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα του “πόθεν έσχες” κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπως διέρρευσε σε ορισμένα μέσα, διευκρινίζοντας πως το μόνο που έθεσε είναι «εάν θα ανοίξουμε ζήτημα προϋποθέσεων για την ηγεσία ή θα το κλείσουμε, ώστε να μην δημιουργούνται περιθώρια φημολογίας».

Exit mobile version