Κομισιόν: Ετοιμάζει οδηγία για απαγόρευση του καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους

Κομισιόν: Ετοιμάζει οδηγία για απαγόρευση του καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να προτείνει την απαγόρευση του καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους, όπως χώροι εστίασης, στάσεις λεωφορείων, ζωολογικοί κήποι και άλλοι παρόμοιοι χώροι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euronews, η πρόταση θα αφορά επίσης και προϊόντα χωρίς νικοτίνη, όπως τα IQOS.

Η Κομισιόν προτίθεται να επεκτείνει τις υφιστάμενες απαγορεύσεις, περιλαμβάνοντας και καινοτόμα προϊόντα που δεν περιέχουν νικοτίνη. Το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Τρίτη, βασιζόμενο στις κατευθυντήριες γραμμές που θεσπίστηκαν το 2009 με στόχο τη μείωση της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, χώρους εργασίας και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παρόλο που το προσχέδιο ενδέχεται να υποστεί αλλαγές, σκοπεύει να απαγορεύσει τσιγάρα, προϊόντα χωρίς νικοτίνη, ηλεκτρονικά τσιγάρα και συναφή προϊόντα από όλους τους δημόσιους χώρους, καθώς θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές δεν θα είναι υποχρεωτικές για τα κράτη-μέλη, αλλά θα αποτελούν ένα πλαίσιο για την περαιτέρω μείωση του καρκίνου που σχετίζεται με το κάπνισμα.

Exit mobile version