Νέο ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό – 14 νεκροί, ανάμεσά τους ανώτεροι διοικητές της Χεσμπολάχ

Νέο ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό – 14 νεκροί, ανάμεσά τους ανώτεροι διοικητές της Χεσμπολάχ

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, το Ισραήλ πραγματοποίησε νέο αεροπορικό πλήγμα σε πολυώροφο κτίριο στα νότια προάστια της Βηρυτού, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 14.

Το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο NNA ανέφερε ότι πέντε παιδιά βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στο κτίριο της οδού Τζάμους. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 εξαπέλυσε δύο επιθέσεις στην κατοικημένη περιοχή.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη εάν μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και υψηλόβαθμα στελέχη της.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε την αεροπορική επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «βάρβαρη και παράνομη». Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Νασέρ Κανανί, δήλωσε ότι πρόκειται για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου, προσθέτοντας ότι το «σιωνιστικό καθεστώς» επιδιώκει να κλιμακώσει την ένταση και να επεκτείνει τον πόλεμο στην περιοχή, γεγονός που συνιστά απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σκοτώθηκαν σχεδόν δέκα ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ, ανάμεσά τους και ο Ιμπραχίμ Ακίλ, επικεφαλής της επίλεκτης μονάδας αλ-Ραντουάν.

Exit mobile version