Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 21/9/2024

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 21/9/2024

Για σήμερα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν στα ανατολικά και στο Ιόνιο, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά, ενώ κατά τις θερμές ώρες αναμένονται φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και τα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά. Σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, αλλά θα εξασθενήσουν σύντομα και θα σταματήσουν σταδιακά. Η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς), από 15 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 13 έως 23 βαθμούς), από 20 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 17 έως 26 βαθμούς στην Κρήτη, από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί και ασθενείς.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου, με τις βόρειες περιοχές να είναι 2-3 βαθμούς πιο δροσερές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες θα εξασθενήσουν στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί και ασθενείς.

Exit mobile version