Το πρόγραμμα του K. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για την 79η Συνόδου της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ – Πότε θα συναντηθεί με τον Ερντογάν

Το πρόγραμμα του K. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για την 79η Συνόδου της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ - Πότε θα συναντηθεί με τον Ερντογάν

Εν μέσω σημαντικών εξελίξεων στα πολεμικά μέτωπα της Μέσης Ανατολής και της Ουκρανίας, και λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες που προκαλούν παγκόσμια αβεβαιότητα, ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για την παρουσία του στη 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν – η έκτη μέσα σε ένα έτος. Το κρίσιμο αυτό τετ α τετ αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη, με την ελληνική πλευρά να παραμένει αφοσιωμένη στον ελληνοτουρκικό διάλογο, διατηρώντας παράλληλα τις “κόκκινες γραμμές” αμετάβλητες σε θέματα κυριαρχίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη έχει ως εξής:

22 και 23 Σεπτεμβρίου: Παρεμβάσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον.

26 Σεπτεμβρίου: Εργασίες και συναντήσεις στη 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθώς και ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης.

Συναντήσεις:

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση στην Αστόρια, που συνδιοργανώνεται από μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις. Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με επενδυτές, όπου θα παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Exit mobile version