ΝΔ: Ο Μητσοτάκης παραπέμπει τον βουλευτή Σαλμά στην Επιτροπή Δεοντολογίας και ζητά την διαγραφή του

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης παραπέμπει τον βουλευτή Σαλμά στην Επιτροπή Δεοντολογίας και ζητά την διαγραφή του

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμποντας τον βουλευτή Μάριο Σαλμά, με το αίτημα της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η παραπομπή βασίζεται στις προβλέψεις του άρθρου 20, περίπτωση β’, και του άρθρου 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς, ήταν ένας από τους έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που υπέγραψαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια», μια κίνηση που φέρεται να προκάλεσε αντιδράσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο κ. Σαλμάς δήλωσε ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη», υπονοώντας πιθανώς τον υπουργό Οικονομικών. Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι η στάση ζωής μου, καθώς εγώ ασκώ το επάγγελμά μου». Ο κ. Σαλμάς σχολίασε επίσης ότι «το πολιτικό μας σύστημα έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την παραπολιτική και όχι με την πολιτική και καμία φορά με την ανοχή των βουλευτών να λέμε την αλήθεια». «Ο καθένας πρέπει προασπίσει όπως αντιλαμβάνεται την προσωπική του αξιοπρέπεια»,

Επιπλέον, ο βουλευτής σημείωσε ότι «είναι συνταγματική μας θεσμική υποχρέωση να παρεμβαίνουμε και να κάνουμε χρήση του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου. Δεν πρόκειται περί ανταρσίας έχουμε 200 χρόνια κοινοβουλευτικής εμπειρίας αυτοί που υπογράψαμε αθροιστικά. Έγινε διότι ο καθένας πρέπει προασπίσει όπως αντιλαμβάνεται την προσωπική του αξιοπρέπεια και όπως είπαμε στην τελευταία ΚΟ αρκετοί βουλευτές μπαίνουμε σε μία άλλη φάση. Πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των πολιτών».

Exit mobile version