ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτο Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου, εκλογές στις 24 Νοεμβρίου/1 Δεκεμβρίου – Πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για το «Πόθεν έσχες» 

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτο Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου, εκλογές στις 24 Νοεμβρίου/1 Δεκεμβρίου - Πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για το «Πόθεν έσχες» 

Με ευρεία πλειοψηφία, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενέκριναν την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του επικείμενου Συνεδρίου και των εκλογών για την προεδρία του κόμματος. Συγκεκριμένα, η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας συγκέντρωσε 112 ψήφους, η πρόταση της Θεοδώρας Τζάκρη έλαβε 62 ψήφους και αυτή του Παύλου Πολάκη 9 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά ψηφοδέλτια.

Το έκτακτο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 3η Νοεμβρίου, με θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων και την έγκριση κειμένου πολιτικών αποφάσεων. Η εκλογή των συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, ενώ οι εκλογές για την προεδρία θα λάβουν χώρα στις 24 Νοεμβρίου, και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 1 Δεκεμβρίου.

Με οριακή πλειοψηφία (87 ψήφοι υπέρ και 84 κατά), έγινε δεκτή η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για τη δημοσιοποίηση των «Πόθεν Έσχες» των υποψήφιων προέδρων. Ο Σπίρτζης, στη δική του παρέμβαση, άσκησε κριτική στον τέως πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι «είναι αναγκαίο να δείξουμε έμπρακτα ότι το κόμμα μας και τα στελέχη του δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, μετά τις αναφορές για “μαύρα” ταμεία και τις στοχοποιήσεις συντρόφων».

Η απόφαση για το «Πόθεν Έσχες» προκάλεσε ένταση, καθώς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη αποχώρησαν διαμαρτυρόμενα από την αίθουσα. Παράλληλα, η Νίνα Κασιμάτη έκανε λόγο για «απόπειρα χειραγώγησης» της εκλογής προέδρου και των νέων κομματικών οργάνων.

Exit mobile version