Κουτσούμπας στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ: “Το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι η μόνη πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση”

Κουτσούμπας στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ: "Το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι η μόνη πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση"

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε το βράδυ του Σαββάτου σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον. Αναφερόμενος στην ιστορική πορεία του Φεστιβάλ από το 1975, όταν ξεκίνησε στο Γήπεδο Ζωγράφου, είπε: «Σ’ αυτό το μακρινό ταξίδι του Φεστιβάλ στον χρόνο, από το γήπεδο μιας λαϊκής συνοικίας, μέχρι αυτό το τεράστιο πάρκο της Δυτικής Αθήνας, ίδιος είναι ο πόθος για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, ίδια και απαράλλαχτη είναι η λάμψη της επαναστατικής αλλαγής, του αγώνα για τον σοσιαλισμό».

Στην ομιλία του, υπογράμμισε την πίστη του κόμματος στην ικανότητα της εργατικής τάξης και των λαών να βγουν νικητές από τους αγώνες τους: «Εδώ ζωντανεύει η ελπίδα, εδώ φουντώνει η αγωνιστική αισιοδοξία και θεριεύει η πεποίθηση ότι η εργατική τάξη θα τα καταφέρει, οι λαοί όλου του κόσμου θα τα καταφέρουν, θα βγουν νικητές. Την ιστορία θα τη γράψουμε εμείς, τον κόσμο θα τον αλλάξουμε εμείς! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!».

Ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους όσοι αναζητούν λύσεις για το σήμερα και ανησυχούν για το αύριο: εργαζόμενους, μαθητές, γυναίκες, βιοπαλαιστές και απόμαχους της δουλειάς, που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες των προβλημάτων στην υγεία, την πρόνοια και άλλους κρίσιμους τομείς.

«Πίσω από όλα αυτά και πολλά ακόμα προβλήματα, δεν κρύβονται κάποιοι “εξωγενείς παράγοντες”, κάποια “φυσικά φαινόμενα”, κάποια υποτιθέμενη “έλλειψη πόρων” και οι δήθεν “περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες” για τις οποίες τολμά να μιλά η κυβέρνηση της ΝΔ και να σιγοντάρουν οι υπόλοιποι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών.

Αναφερόμενος στις τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις, τόνισε ότι αυτές δεν αξιοποιούνται για την ευημερία των εργαζομένων, αλλά για την ενίσχυση της εκμετάλλευσης. «Ποιος μπορεί να μιλάει για “περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες”, όταν δαπανώνται δισεκατομμύρια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς κυρίως για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ;», διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι οι επενδύσεις αυτές αποσκοπούν στην ενίσχυση του κεφαλαίου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε πως το κόμμα επιθυμεί διάλογο με όσους ανησυχούν για τις εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα, όπως στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, όπου η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα. Αναφέρθηκε επίσης στην γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη, κατηγορώντας το Ισραήλ για τις επιθέσεις του.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που αναλαμβάνει πραγματική, εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις. «Το ΚΚΕ βρίσκεται παντού! Το ΚΚΕ μέσα από την επιστημονική, κοπιαστική μελέτη της ιστορίας του, της πείρας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, της σύγχρονης παγκόσμιας κατάστασης, έχει διαμορφώσει σύγχρονο, επεξεργασμένο πρόγραμμα εξουσίας, το οποίο καταθέτει ανοιχτά στον λαό και παλεύει κάθε μέρα για να το προωθήσει», ανέφερε.

Κλείνοντας την ομιλία του, επανέλαβε τη δέσμευση του ΚΚΕ να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας. «Γιατί όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος», δήλωσε, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα με την ορμή των 50 χρόνων του Φεστιβάλ.

Exit mobile version