Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Για σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο έντονες στα δυτικά και στη συνέχεια στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα. Τοπικές βροχές προβλέπονται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε περιοχές της Ηπείρου, στο Κεντρικό Ιόνιο, καθώς και στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, η ορατότητα μπορεί να είναι περιορισμένη, ειδικά σε ηπειρωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις χαμηλότερες τιμές στη Δυτική Μακεδονία, όπου θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς. Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο θα κυμαίνεται μεταξύ 11 και 23 βαθμών. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, η θερμοκρασία θα φτάσει από 18 έως 27 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μεταβλητοί στο Αιγαίο, εκτός από το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα είναι επίσης ασθενείς και μεταβλητοί.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς, με τις βόρειες περιοχές να είναι 2-3 βαθμούς πιο δροσερές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι ασθενείς και μεταβλητοί.

Exit mobile version