Λίβανος: 300 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τη Δευτέρα – 182 νεκροί και 727 τραυματίες

Λίβανος: 300 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τη Δευτέρα - 182 νεκροί και 727 τραυματίες

Πανικός στον Λίβανο έπειτα από τις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ τη Δευτέρα (23/09), πλήττοντας πιο κεντρικές περιοχές της χώρας. Οι επιθέσεις έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 182 νεκρούς, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. Η Χεζμπολάχ απάντησε με διαδοχικές ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Στις πληγείσες περιοχές επικρατούν σκηνές χάους από τις επιθέσεις με drones και μαχητικά αεροσκάφη . Ο ανταποκριτής του Al Jazeera από το Μαργιαγιούν, στα σύνορα με το Ισραήλ, τόνισε πως δεν πρόκειται πλέον απλά για κλιμάκωση, αλλά για κάτι που μοιάζει περισσότερο με πόλεμο, αφού χρησιμοποιείται πλέον βαρύς οπλισμός.

Ο απολογισμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται, φτάνοντας τους 182 νεκρούς, τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί σε μία ημέρα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Παράλληλα, 727 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται παιδιά, γυναίκες και διασώστες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου. Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι οι ισραηλινές επιδρομές στη δυτική Μπεκάα προκάλεσαν την καταστροφή ενός σπιτιού στη Λαμπάγια, ενός σπιτιού και ενός πρατηρίου καυσίμων στο Γιαχμόρ, καθώς και σπιτιών στο Σαχμόρ.

Οι ισραηλινές επιθέσεις έπληξαν δεκάδες περιοχές, μεταξύ των οποίων οι Μπιντ Τζμπέιλ, Αϊταρούν, Μάτζνταλ Σέλεμ, Χούλα, Τούρα, Κλαϊλέχ, Χάρις, Ναμπί Τσιτ, Ταράγια, Σμεστάρ, Χαρμπάτα, Λιμπάγια και Σαχμόρ.

Exit mobile version