Λίβανος: Ανελέητες ισραηλινές επιθέσεις – Τουλάχιστον 492 νεκροί

Λίβανος: Ανελέητες ισραηλινές επιθέσεις - Τουλάχιστον 492 νεκροί

Η κατάσταση στον Λίβανο έχει πλέον εξελιχθεί σε ανθρωπιστική τραγωδία, καθώς οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζουν να προκαλούν μαζικές καταστροφές και απώλειες ζωών. Η χώρα, μετά τη Λωρίδα της Γάζας, βρίσκεται στο στόχαστρο ισοπέδωσης, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τους πολίτες της και τη Μέση Ανατολή στο σύνολό της.

Τη Δευτέρα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε εκατοντάδες στόχους της Χεζμπολά, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει τους 492 νεκρούς, ανάμεσά τους 35 παιδιά και 58 γυναίκες. Επιπλέον, 1.645 άτομα τραυματίστηκαν, τη φονικότερη μέρα για τον Λίβανο εδώ και πολλές δεκαετίες, ξεπερνώντας ακόμα και τα χειρότερα περιστατικά του εμφυλίου πολέμου (1975-1990).

Λίγο πριν τις 7 μ.μ., το Ισραήλ ανακοίνωσε πως βομβαρδίζει τη Βηρυτό, επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση. Χιλιάδες Λιβανέζοι εγκαταλείπουν τις πόλεις, αναζητώντας καταφύγιο και ασφάλεια μακριά από τις επιθέσεις.

Ο διοικητής της Χεζμπολά, Αλί Καράκι, που θεωρείται ο τρίτος στην ιεραρχία της οργάνωσης, έγινε στόχος των ισραηλινών δυνάμεων στα νότια προάστια της Βηρυτού. Παρότι αρχικά υπήρξαν πληροφορίες για την δολοφονία του, η Χεζμπολά ανακοίνωσε αργότερα ότι είναι σώος και ασφαλής.

Την Παρασκευή, ισραηλινά πυρά σκότωσαν τον Ιμπραχίμ Ακίλ, τον δεύτερο στη στρατιωτική ιεραρχία της Χεζμπολά, ενώ ο αρχηγός της στρατιωτικής διοίκησης, Φουάντ Σουκρ, είχε επίσης σκοτωθεί στα τέλη Ιουλίου από παρόμοια ισραηλινή επίθεση.

Exit mobile version