ΠΑΣΟΚ: Σήμερα το απόγευμα το debate στην EΡΤ

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα το απόγευμα το debate στην EΡΤ

Τα βλέμματα στρέφονται απόψε στο debate που θα λάβει χώρα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα αναπτύξουν τις θέσεις τους και θα επιδιώξουν να αναδείξουν τις διαφορές στις προτάσεις τους ενόψει της κάλπης της 6ης Οκτωβρίου.

Η τηλεμαχία, η οποία έχει σχεδιαστεί με όρους που εξασφαλίζουν την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και τη βελτίωση της διαδικασίας, θα μεταδοθεί ζωντανά στις 9 το βράδυ μέσω του ERTnews, του Πρώτου Προγράμματος και της πλατφόρμας ertnews.gr. Η μετάδοση θα περιλαμβάνει και ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα μέσω του ERTNEWS1 στο ERTFLIX.

Τις ερωτήσεις προς τους υποψήφιους θα διατυπώσουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς, ενώ οι υποψήφιοι θα καθίσουν σε δύο ομάδες, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Παύλο Γερουλάνο και τη Νάντια Γιαννακοπούλου στα αριστερά και την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Χάρη Δούκα και τον Μιχάλη Κατρίνη στα δεξιά.

Η συζήτηση θα εστιαστεί σε έξι θεματικές ενότητες:

  1. Οικονομία και Ανάπτυξη
  2. Κοινωνικό κράτος, Νέα γενιά, Δημογραφικό
  3. Εξωτερική πολιτική, Άμυνα, Ευρωπαϊκή Ένωση
  4. Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση
  5. Κλιματική κρίση, Πολιτική προστασία, Ενεργειακή μετάβαση
  6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Το studio του ERTNEWS, όπου θα διεξαχθεί το debate, θα χρησιμοποιήσει τεχνολογικά προηγμένα μέσα, όπως 3D animation, ενώ μια σημαντική καινοτομία είναι η διάδραση μεταξύ των υποψηφίων, κάτι που θα επιτρέψει στο κοινό να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις τους μέσω των οκτώ κάμερων που θα είναι στημένες στον χώρο.

Η διάρκεια κάθε ερώτησης δεν θα ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα, ενώ η απάντηση θα διαρκεί έως 90 δευτερόλεπτα. Οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να υποβάλουν έως έξι follow-up ερωτήσεις, διάρκειας 15 δευτερολέπτων, με απαντήσεις που δεν θα υπερβαίνουν τα 30 δευτερόλεπτα.

Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν έως πέντε ερωτήσεις ή σχόλια σε συνυποψήφιους τους σε διαφορετικές θεματικές ενότητες, ενώ η διάρκεια τόσο των ερωτήσεων όσο και των απαντήσεων δεν θα ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελικές τοποθετήσεις των υποψηφίων, διάρκειας έως 90 δευτερολέπτων.

Exit mobile version