Debate των έξι υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ: Τρείς ώρες ατάκες και αντιπαραθέσεις – Ένταση προς το τέλος

Debate των έξι υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ: Τρείς ώρες ατάκες και αντιπαραθέσεις - Ένταση προς το τέλος

Το debate των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ αποδείχθηκε ζωηρό με ανταλλαγή αιχμηρών σχολίων, καθώς όλοι προσπάθησαν να αποφύγουν λάθη και να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Στις αρχικές θεματικές ενότητες, οι απαντήσεις ήταν μάλλον ήπιες και η αντιπαράθεση περιορισμένη, όμως καθώς προχωρούσε η συζήτηση, το κλίμα ζεστάθηκε, με τις τελευταίες στιγμές να χαρακτηρίζονται από «εκρηκτικές» στιγμές.

Ξεχώρισαν οι έντονες συγκρούσεις ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και η κόντρα ανάμεσα στον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου. Η Νάντια Γιαννακοπούλου επιτέθηκε συχνά στον Ανδρουλάκη, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγορούσε τον Δούκα.

Λίγο πριν τη λήξη του debate, η σύγκρουση Δούκα και Ανδρουλάκη ανέβασε τους τόνους, όταν ο τελευταίος τον ρώτησε πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί και ως δήμαρχος και ως πρόεδρος του κόμματος. Ο Δούκας αντέτεινε ότι αυτό είναι εφικτό και στηρίχθηκε στο παράδειγμα του Γιώργου Καμίνη. Ο Ανδρουλάκης αντέδρασε λέγοντας πως ο Δούκας δεν είναι «Μιτεράν ούτε Ερντογάν», κάτι που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Δούκα, ο οποίος χαρακτήρισε τη στάση του Ανδρουλάκη ως απρεπή.

Εντάσεις δημιουργήθηκαν επίσης όταν η Νάντια Γιαννακοπούλου υπενθύμισε στον Ανδρουλάκη ότι επί της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά λειτουργούσαν καλύτερα τα κομματικά όργανα, και σχολίασε πως «κρατούσαμε ομπρέλα» όταν «έβρεχε ψηφοφόρους» στις ευρωεκλογές.

Ο Μιχάλης Κατρίνης άσκησε κριτική στον Δούκα για έλλειψη επίγνωσης του ρόλου του προέδρου του κόμματος, ενώ ο Δούκας αντέτεινε, υπενθυμίζοντας το μεγάλο εκλογικό άλμα του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα κατά την εκλογή του.

Η Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε αντιμέτωπη με ερωτήματα για το διάστημα που έλειψε από το ΠΑΣΟΚ και την προσέγγισή της με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Παύλος Γερουλάνος την κατηγόρησε ότι έλειπε για 11 χρόνια από τις μάχες του κόμματος, ενώ εκείνη απάντησε ότι συνέχισε να είναι παρούσα στις εκδηλώσεις και τις δράσεις του κόμματος.

Το debate χαρακτηρίστηκε επίσης από την ένταση στις απόψεις για θέματα πολιτικής και ανάπτυξης, ενώ η αντιπαράθεση για το μέλλον του κόμματος πυροδότησε αρκετές αντιδράσεις και διαφωνίες.

Exit mobile version