Χανιά: Σύλληψη 58χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου για εισαγωγή ναρκωτικών στη φυλακή

Χανιά: Σύλληψη 58χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου για εισαγωγή ναρκωτικών στη φυλακή

Ένας 58χρονος συνοριοφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε στις φυλακές Χανίων, συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για εισαγωγή ναρκωτικών, κυρίως χασίς και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, μετά από έρευνα που ήταν σε εξέλιξη εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος φέρεται να συνεργαζόταν με δύο βαρυποινίτες, έναν Πακιστανό και έναν Σύριο, οι οποίοι είναι καταδικασμένοι σε ισόβια και δις ισόβια για ανθρωποκτονίες και έχουν απασχολήσει και για άλλα αδικήματα όπως ληστείες και ναρκωτικά. Η αμοιβή του σωφρονιστικού για κάθε εισαγωγή ναρκωτικών κυμαινόταν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα.

Τα ναρκωτικά φαίνεται ότι μεταφέρονταν από την Αθήνα στην Κρήτη από έναν Πακιστανό, ο οποίος συναντιόταν με τον σωφρονιστικό υπάλληλο στο λιμάνι, όπου γινόταν η παράδοση. Στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις για τα ναρκωτικά, όπως «πράγματα», «καπνός», «μαύρο» και «καφέ», ενώ για τις ποσότητες έλεγαν «μικρό» ή «μεγάλο» και για τα χρήματα «χαρτιά».

Ο συλληφθείς φέρεται να παραδέχτηκε μερικώς τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι εισήγαγε μόνο καπνό. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από πληροφορία που δόθηκε στα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία οδήγησε στην έναρξη της έρευνας.

Exit mobile version