Κωστής Χατζηδάκης για τις ταμπέλες για POS στα ταξί: “Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου”

Κωστής Χατζηδάκης για τις ταμπέλες για POS στα ταξί: "Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου"

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι Υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστος Δήμας και Θάνος Πετραλιάς, προβλέπει αυστηροποίηση της διαδικασίας για την τοποθέτηση ειδικών ταμπελών στα ταξί, οι οποίες ενημερώνουν τους επιβάτες για την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω POS. Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά την άρνηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) να παραλάβει και να διανείμει τις ταμπέλες, οι οποίες είχαν ετοιμαστεί από την ΑΑΔΕ χωρίς κόστος για τους ιδιοκτήτες ταξί.

Η νέα διαδικασία προβλέπει ότι, αν η ΠΟΕΙΑΤΑ αρνηθεί ξανά να παραλάβει τις ταμπέλες, η ευθύνη μεταφέρεται στα τοπικά σωματεία. Αν και αυτά αρνηθούν, τότε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ταξί θα είναι υποχρεωμένοι να παραγάγουν τις ταμπέλες με δική τους χρέωση, ακολουθώντας τις προδιαγραφές της ΑΑΔΕ. Η μη συμμόρφωση θα επιφέρει πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά παράβαση.

Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η άρνηση των εκπροσώπων των ταξί αποτελεί πρακτικά άρνηση εφαρμογής της νομοθεσίας και δήλωσε αποφασισμένος να μην επιτρέψει την παραβίαση του νόμου, προχωρώντας σε αυστηροποίηση των προθεσμιών για την εφαρμογή του μέτρου.

Η απόφαση καθορίζει συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια για την τοποθέτηση των ταμπελών:

Exit mobile version