Μαρόκο: Λεωφορείο παρασύρθηκε από χείμαρρο – Δέκα νεκροί και επτά αγνοούμενοι

Μαρόκο: Λεωφορείο παρασύρθηκε από χείμαρρο – Δέκα νεκροί και επτά αγνοούμενοι

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το σαββατοκύριακο στο νότιο Μαρόκο, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά λόγω πλημμύρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Μαρόκου. Επτά ακόμη επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι αρχές είχαν κάνει λόγο προηγουμένως για δύο νεκρούς, ωστόσο ο απολογισμός αυξήθηκε σε δέκα, όπως επιβεβαίωσε η περιφερειακή διεύθυνση Υγείας της περιοχής Τάτα. Το λεωφορείο παρασύρθηκε από τον χείμαρρο στο σημείο Ουέντ Τάτα, όπως ανέφερε το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP.

Πριν από δύο εβδομάδες, καταρρακτώδεις βροχές είχαν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων σε άνυδρες ή ημιάνυδρες περιοχές. Το Μαρόκο αντιμετωπίζει σοβαρή ξηρασία, τη χειρότερη των τελευταίων 40 ετών, η οποία διαρκεί ήδη έξι χρόνια και απειλεί σοβαρά τον αγροτικό τομέα, ο οποίος αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας της χώρας, συνεισφέροντας έως και το 14% του ΑΕΠ και απασχολώντας περισσότερο από το ένα τρίτο του ενεργού πληθυσμού.

Παρά την ένταση των βροχοπτώσεων, ειδικοί επισημαίνουν πως αυτές δεν επαρκούν για την πλήρη αναπλήρωση των υδροφορέων και των φραγμάτων, υπογραμμίζοντας πως απαιτείται παρατεταμένη περίοδος βροχοπτώσεων για την αποκατάσταση των υδάτινων αποθεμάτων μετά από τη μακρά περίοδο ξηρασίας.

Exit mobile version