ΗΠΑ: Δημοσκόπηση του Reuters δείχνει προβάδισμα της Χάρις με 47% έναντι 40% του Τραμπ

ΗΠΑ: ΗΠΑ: Δημοσκόπηση του Reuters δείχνει προβάδισμα της Χάρις με 47% έναντι 40% του Τραμπ του Reuters δείχνει προβάδισμα με 47% έναντι 40% του Τραμπ

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, καταγράφει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου της, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης του Reuters/Ipsos που διεξήχθη από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Η δημοσκόπηση φέρνει την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ μπροστά με ποσοστό 47%, ενώ ο Τραμπ ακολουθεί με 40%.

Το περιθώριο λάθους κυμαίνεται στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που δείχνει ότι η Χάρις ενισχύει το προβάδισμά της. Στο προηγούμενο γκάλοπ του Reuters/Ipsos, στις 11-12 Σεπτεμβρίου, το προβάδισμά της ήταν πέντε μονάδες, το οποίο έχει αυξηθεί ελαφρώς.

Ένα σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι η Χάρις φαίνεται να μειώνει το πλεονέκτημα που είχε ο Τραμπ στα οικονομικά ζητήματα. Στο ερώτημα ποιος έχει καλύτερη προσέγγιση για την οικονομία, το 43% των ερωτηθέντων επέλεξε τον Τραμπ, ενώ το 41% υποστήριξε τη Χάρις. Αυτή η διαφορά βρίσκεται πλέον εντός των ορίων του στατιστικού λάθους, σε αντίθεση με το σαφές προβάδισμα των 11 μονάδων που είχε ο Τραμπ τον Ιούλιο.

Και οι δύο υποψήφιοι επικεντρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία στην οικονομία. Ο Τραμπ πρόσφατα παρουσίασε το σχέδιό του για τη δημιουργία παραγωγικών ζωνών σε ομοσπονδιακά εδάφη και υποσχέθηκε να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές. Η Χάρις, από την πλευρά της, δεσμεύεται για φορολογικές ελαφρύνσεις για οικογένειες με παιδιά και υψηλότερους φόρους για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει και νέες οικονομικές προτάσεις.

Στη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά με τη συμμετοχή 1.029 ενηλίκων, εκ των οποίων οι 785 θεωρούν πιθανό να ψηφίσουν, η Χάρις προηγείται με 50% έναντι 44% του Τραμπ.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας FiveThirtyEight.com, η οποία καταγράφει τον μέσο όρο των εθνικών δημοσκοπήσεων, η Χάρις προηγείται αυτή τη στιγμή με 48,3%, ενώ ο Τραμπ ακολουθεί με 45,8%.

Exit mobile version