ΗΠΑ: Προγραμματίζεται επίσκεψη Μπάιντεν στη Γερμανία στα μέσα Οκτωβρίου

ΗΠΑ: Προγραμματίζεται επίσκεψη Μπάιντεν στη Γερμανία στα μέσα Οκτωβρίου

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο. Μετά τη Γερμανία, ο κ. Μπάιντεν προγραμματίζει να μεταβεί στην Ανγκόλα, καθώς είχε υποσχεθεί καιρό πως θα επισκεπτόταν την Αφρική, αλλά είχε καθυστερήσει επανειλημμένα το ταξίδι αυτό.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Γερμανίας, με στόχο να «ενισχύσει περαιτέρω τον στενό δεσμό που μοιράζονται οι ΗΠΑ και η Γερμανία ως σύμμαχοι και φίλοι», αλλά και να «προωθήσει τον συντονισμό σε κοινές προτεραιότητες», όπως αναφέρει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ο κ. Μπάιντεν θα επικεντρωθεί επίσης στην ενίσχυση της δέσμευσης των δύο χωρών στη δημοκρατία και την καταπολέμηση του μίσους και του αντισημιτισμού. Παράλληλα, θα ευχαριστήσει τη Γερμανία για την υποστήριξή της στην Ουκρανία και για τη φιλοξενία αμερικανικών στρατευμάτων, συμβάλλοντας στην ασφάλεια των ΗΠΑ και της συμμαχίας του NATO.

Παρόλο που ο κ. Μπάιντεν είχε βρεθεί στη Γερμανία το 2022 για τη σύνοδο της G7 στο Έλμαου, αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα.

Exit mobile version