Ηράκλειο: Η αστυνομία εντόπισε φυτεία κάνναβης με 227 δενδρύλλια σε περιοχή του Δήμου Φαιστού

Ηράκλειο: Η αστυνομία εντόπισε φυτεία κάνναβης με 227 δενδρύλλια σε περιοχή του Δήμου Φαιστού

Λίγο πριν τη συγκομιδή εντοπίστηκε και καταστράφηκε φυτεία με πάνω από 200 δενδρύλλια κάνναβης από αστυνομικές δυνάμεις σε ορεινή περιοχή του δήμου Φαιστού, στα νότια του Ηρακλείου. Τα 227 δενδρύλλια, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής και είχαν ύψος έως δύο μέτρα, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπεύθυνων καλλιεργητών συνεχίζονται.

Η επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε το πρωί της 24ης Σεπτεμβρίου 2024, οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και αστυνομικών μονάδων της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου.

Η επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα ειδικών δράσεων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που έφτασαν στο Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πέρα από τα δενδρύλλια, και άλλα πειστήρια που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης διενεργείται προανάκριση.

Exit mobile version