Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη «Libertatia» στη Λ. Στρατού – Δέκα προσαγωγές

Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη «Libertatia» στη Λ. Στρατού - Δέκα προσαγωγές

Την Κυριακή το βράδυ, άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο εισέβαλαν στο διατηρητέο κτίριο, που ήταν για χρόνια υπό κατάληψη το όνομα «Libertatia» στη Θεσσαλονίκη, παραβιάζοντας τον σφραγισμένο χώρο. Μέσα στο κτίριο, δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν μουσική συναυλία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή και προχώρησαν σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές. Στις 5 το πρωί, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού. Η λεωφόρος παρέμεινε κλειστή από το σημείο της Καυτατζόγλου έως την Παπαναστασίου. Σύμφωνα με την ρεπόρτερ της ΕΡΤ3, Λία Χριστάρα, εντός του κτιρίου την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν τρία άτομα.

Το κτίριο «Libertatia» είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018. Από τότε, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου επιχειρούν να το επισκευάσουν, εκτελώντας διάφορες εργασίες. Ωστόσο, η αστυνομία έχει επανειλημμένα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις για την απομάκρυνσή τους, με προσαγωγές και συλλήψεις. Η τελευταία επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο τέλος του προηγούμενου μήνα, όπου συνελήφθησαν 11 άτομα και το κτίριο είχε σφραγιστεί από τις αρμόδιες αρχές.

Exit mobile version