Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια

Βουλή : Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατέθεσε τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια στη Βουλή, όπως είχε υποσχεθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με αυτή την πρωτοβουλία, ο ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία θέτει στο προσκήνιο τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν δανειολήπτες και την ελληνική κοινωνία, καλώντας τα προοδευτικά κόμματα να συνεργαστούν.

Ο Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, ανέφερε: «Παίρνουμε πρωτοβουλίες για δανειολήπτες και α’ κατοικία, αγροτικό κόσμο, επιτόκια και ακρίβεια. Όσοι διαμαρτύρονται να συνδράμουν, τα προοδευτικά κόμματα να συμπράξουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία προτείνει τέσσερα βασικά σημεία για να αντιμετωπιστούν τα καίρια προβλήματα:

  1. Τροπολογία για την προστασία των δανειοληπτών: Η τροπολογία κατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ανακούφιση όσων έχουν κόκκινα δάνεια.
  2. Συνεδρίαση για τον αγροτικό τομέα: Επανακατατίθεται το αίτημα για ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, εστιάζοντας στα λάθη και τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις και τις ενισχύσεις των αγροτών.
  3. Έκτακτη συνεδρίαση για τις τράπεζες: Ζητείται ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για να συζητηθούν οι υπερβολικές χρεώσεις των τραπεζών, τόσο στις προμήθειες, όσο και στις διαφορές επιτοκίων.
  4. Επερώτηση για την ακρίβεια: Επανακατατίθεται Επίκαιρη Επερώτηση για τα ζητήματα της ακρίβειας, καλώντας τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να συντονίσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.
Exit mobile version