Απάντηση Πούτιν σε Ζελένσκι: «Διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επιθετικότητας εναντίον της Ρωσίας»

Απάντηση Πούτιν σε Ζελένσκι: «Διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επιθετικότητας εναντίον της Ρωσίας»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση επίθεσης κατά της χώρας, τονίζοντας πως αυτό ισχύει ακόμη και αν η απειλή προέρχεται από τη χρήση συμβατικών όπλων, εφόσον απειλείται η κυριαρχία της Ρωσίας.

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανέφερε πως η Ρωσία σχεδιάζει επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι ανέφερε: «Πρόσφατα έλαβα άλλη μια ανησυχητική αναφορά από τις μυστικές μας υπηρεσίες. Τώρα φαίνεται ότι ο Πούτιν όντως σχεδιάζει επιθέσεις στα πυρηνικά εργοστάσια και τις υποδομές μας, με στόχο να αποσυνδέσει τα εργοστάσια από το δίκτυο ηλεκτροδότησης»

Ο Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε στα αγγλικά, υποστήριξε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί δορυφόρους για να συλλέγει εικόνες και δεδομένα σχετικά με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.

«Οποιοδήποτε κρίσιμο περιστατικό στο ενεργειακό σύστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνική καταστροφή, μια τέτοια μέρα δεν πρέπει να έρθει ποτέ», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία, λέγοντας πως «η Μόσχα πρέπει να καταλάβει ότι αυτό εξαρτάται από τη δική σας αποφασιστικότητα να ασκήσετε πίεση στον επιτιθέμενο».

Exit mobile version