Attica Bank: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 735 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Attica Bank: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 735 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κα Ελένη Βρεττού, ανακοίνωσε ως στόχο την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 735 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Στη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η κα Βρεττού ανέλυσε τα επόμενα βήματα της διοίκησης, αναφέροντας ότι μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, θα ακολουθήσει, τον Νοέμβριο, η διαπραγμάτευση των warrants, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να γίνει η αποαναγνώριση των κόκκινων δανείων από τον ισολογισμό της τράπεζας, μέσω της μεταφοράς τους στον «Ηρακλή ΙΙΙ», με στόχο την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κάτω του 3%.

Το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ παρουσιάστηκε αναλυτικά στη συνέλευση και έχει ως εξής:

Η κα Βρεττού σημείωσε πως η λειτουργική συγχώνευση της νέας τράπεζας θα έχει ολοκληρωθεί το 2025, παρότι μετά τη νομική συγχώνευση της 4ης Σεπτεμβρίου, οι δύο τράπεζες ήδη λειτουργούν ως ένα ενιαίο δίκτυο.

Όσον αφορά την ΑΜΚ, θα ανέλθει στα 735 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών 672,1 εκατ. ευρώ μέσω δικαιωμάτων προτίμησης των παλαιών μετόχων, ενώ 62,9 εκατ. ευρώ θα προκύψουν από την έκδοση warrants. Παράλληλα, θα γίνει reverse split, όπου 100 μετοχές θα συγχωνευθούν σε 1, μειώνοντας τον αριθμό των μετοχών από 53 εκατομμύρια σε 530.000. Η κάθε νέα μετοχή θα δίνει δικαίωμα για 677 νέες μετοχές στο 1,87 ευρώ ανά μετοχή.

Η κα Βρεττού εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι μέτοχοι, τόσο της Attica Bank όσο και της Παγκρήτιας Τράπεζας, θα μπορέσουν να δουν αποδόσεις από την επένδυσή τους και, ενδεχομένως, να λάβουν μέρισμα εφόσον η τράπεζα συνεχίσει την κερδοφόρα της πορεία.

Τέλος, κάλεσε τους μετόχους της Παγκρήτιας να ανοίξουν λογαριασμούς σε χρηματιστηριακές εταιρείες για να μπορέσουν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους κατά την ΑΜΚ.

Exit mobile version