ΠΑΣΟΚ: Δημοσκόπηση της Prorata δείχνει ντέρμπι μεταξύ Διαμαντοπούλου και Δούκα για τη δεύτερη θέση

ΠΑΣΟΚ: Δημοσκόπηση της Prorata δείχνει ντέρμπι μεταξύ Διαμαντοπούλου και Δούκα για τη δεύτερη θέση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για την τηλεόραση του Alpha, η Νέα Δημοκρατία παραμένει το πρώτο κόμμα, με διαφορά άνω των 10 μονάδων από το δεύτερο, παρά τη μείωση του ποσοστού της σε σύγκριση με το 28,3% που είχε καταγράψει στις ευρωεκλογές. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση με 10%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ συγκεντρώνουν από 9,5%, δίνοντας μάχη για την τέταρτη θέση.

Η Πλεύση Ελευθερίας ακολουθεί με 4,5%, η Φωνή Λογικής με 4%, ενώ η Νίκη καταγράφει 3,5%. Η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνουν από 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας το 12%, ενώ 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Ειδικά για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται να διατηρεί προβάδισμα στον πρώτο γύρο με ποσοστό 26%, ακολουθούμενος από τον Χάρη Δούκα με 22% και την Άννα Διαμαντοπούλου με 21%. Ο Παύλος Γερουλάνος καταγράφει 15%, ο Μιχάλης Κατρίνης 4% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 3%.

Στον δεύτερο γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Χάρη Δούκα με 45% έναντι 39%, της Άννας Διαμαντοπούλου με 44% έναντι 38%, και του Παύλου Γερουλάνου με 48% έναντι 37%.

Τέλος, περίπου το 10% των ερωτηθέντων δηλώνει αναποφάσιστο ή επιλέγει να μην εκφράσει την προτίμησή του, ενώ σημειώνεται ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν από το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Exit mobile version