Επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: «Δίνουμε δισεκατομμύρια σε κάποιον που αρνείται να κλείσει συμφωνία για να τελειώσει ο πόλεμος»

Επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: «Δίνουμε δισεκατομμύρια σε κάποιον που αρνείται να κλείσει συμφωνία για να τελειώσει ο πόλεμος»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε δριμύτατα τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την άρνησή του να καταλήξει σε συμφωνία με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου που ξέσπασε το 2022.

«Συνεχίζουμε να δίνουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε κάποιον που αρνείται να συνάψει συμφωνία», δήλωσε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στη Βόρεια Καρολίνα, επισημαίνοντας ότι «κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας, φεύγει με 60 δισεκατομμύρια δολάρια, θαρρώ είναι ο καλύτερος έμπορος στον πλανήτη».

Ο κ. Τραμπ πρόσθεσε ότι ο πόλεμος έχει προκαλέσει αμέτρητους θανάτους και πως οποιαδήποτε συμφωνία, ακόμη και η χειρότερη, θα ήταν προτιμότερη από την τρέχουσα κατάσταση. «Η Ουκρανία έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τον χάρτη», είπε, υποστηρίζοντας ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα χρειαστεί αιώνες και θα απαιτήσει ποσά που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν, ακόμη κι αν συμβάλλει ολόκληρος ο κόσμος.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον απερχόμενο Δημοκρατικό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για την συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, δηλώνοντας πως, αν εκλεγεί στις 5 Νοεμβρίου, θα τερματίσει αυτήν την υποστήριξη. Σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, η πολιτική της τρέχουσας κυβέρνησης θα οδηγήσει τελικά σε αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, κάτι που δεσμεύθηκε ότι δεν θα επιτρέψει να συμβεί.

Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον κ. Ζελένσκι, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την «νίκη» της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας. Ο κ. Ζελένσκι είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί και με τον κ. Τραμπ κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από το Politico, αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται πλέον απίθανο.

Exit mobile version