Ινδία: 46 άνθρωποι πνίγηκαν ενώ πλένονταν σε ποταμούς και λίμνες στη διάρκεια θρησκευτικών γιορτών

Ινδία: 46 άνθρωποι πνίγηκαν ενώ πλένονταν σε ποταμούς και λίμνες στη διάρκεια θρησκευτικών γιορτών

Τουλάχιστον 46 άτομα, κυρίως παιδιά, πνίγηκαν κατά τη διάρκεια ινδουιστικής γιορτής στη βόρεια Ινδία, καθώς πλένονταν σε ποταμούς και λίμνες που υπερχείλισαν λόγω των πρόσφατων πλημμυρών, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Από τους 46 νεκρούς, οι 37 ήταν παιδιά και οι 7 γυναίκες, με τα περιστατικά να σημειώνονται σε 15 διαφορετικές περιοχές του κρατιδίου Μπιχάρ την Τετάρτη, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Αν και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί θανατηφόρα ποδοπατήματα σε θρησκευτικές εορτές στην Ινδία, οι πνιγμοί είναι σπάνιοι.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι ποταμοί και λίμνες στην περιοχή είχαν φουσκώσει εξαιτίας των πρόσφατων καταρρακτωδών βροχών.

Οι πιστοί γιόρταζαν το ετήσιο φεστιβάλ Τζιβιπουτρίκα Βρατ, κατά το οποίο οι γυναίκες νηστεύουν για 24 ώρες και προσεύχονται για την ευημερία των παιδιών τους. Συχνά πηγαίνουν σε κοντινές πηγές νερού για να πλυθούν, συνοδευόμενες από τα παιδιά τους.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με το ποσό των 400.000 ρουπιών (περίπου 4.700 ευρώ).

Exit mobile version