ΗΠΑ: Τουλάχιστον 44 νεκρούς άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Ελίν

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 44 νεκρούς άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Ελίν

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω του τυφώνα Ελίν, ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, προτού αρχίσει σταδιακά να εξασθενεί.

Από το Ταλαχάσι στη Φλόριντα μέχρι το Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, οι ισχυρές βροχές και άνεμοι προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές. Πάνω από 4 εκατομμύρια σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

Οι απώλειες ήταν βαρύτατες, με τουλάχιστον 20 νεκρούς στη Νότια Καρολίνα, 15 στην Τζόρτζια, 7 στη Φλόριντα, καθώς και έναν στη Βόρεια Καρολίνα και στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) από τις τοπικές αρχές.

Η Ελίν έφτασε στη βορειοδυτική Φλόριντα το απόγευμα της Πέμπτης ως τυφώνας κατηγορίας 4, με ανέμους ταχύτητας 225 χλμ/ώρα, καθιστώντας τον τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει χτυπήσει ποτέ την περιοχή, σύμφωνα με τον ειδικό Μάικλ Λόουρι.

Αν και έχει εξασθενήσει σε τροπική καταιγίδα, οι αρχές συνεχίζουν να προειδοποιούν για κινδύνους πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Exit mobile version