Μητσοτάκης στα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» για τα 50 χρόνια της ΝΔ.: “Το 2027 να βρει μία Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και παραγωγική, με ένα κράτος πιο δίκαιο και ψηφιακό, περήφανο και αισιόδοξο”

Μητσοτάκης στα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» για τα 50 χρόνια της ΝΔ.: "Το 2027 να βρει μία Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και παραγωγική, με ένα κράτος πιο δίκαιο και ψηφιακό, περήφανο και αισιόδοξο"

«Γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της παράταξης, επιταχύνοντας για να φτάσουμε το 2027 σε μια Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και παραγωγική, με ανάπτυξη 3%, ανεργία στο 8%, και πληθωρισμό στο 2%. Με μέσο μισθό 1.500 ευρώ και κατώτατο στα 950 ευρώ. Ένα κράτος πιο δίκαιο, ψηφιακό, περήφανο και αισιόδοξο. Αυτό θα είναι το δικό μας δώρο στην πολύτιμη συνεισφορά της Νέας Δημοκρατίας στη χώρα», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η επέτειος των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι απλά ένα ορόσημο. Είναι η απόδειξη ότι αυτή η παράταξη υπήρξε η κινητήρια δύναμη της χώρας μας στις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Τα γενέθλια συμπίπτουν και με τα 50 χρόνια από τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, αποτελώντας μια αφορμή για σκέψεις και συμπεράσματα. Το κόμμα μας αποδεικνύεται το πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο κόμμα της Μεταπολίτευσης», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Προσθέτει επίσης: «Με αποφάσεις που ενίσχυσαν την εθνική ενότητα, όπως η αναγνώριση του ΚΚΕ και η άρση των συνεπειών του Εμφυλίου. Αλλά και με στρατηγικές επιλογές, όπως ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός, που ακόμη και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αναγκάστηκαν να αποδεχθούν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει: «Σε αυτά τα 50 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία επέλυσε με σύνεση το Πολιτειακό και έθεσε τις βάσεις για ένα προοδευτικό Σύνταγμα. Πραγματοποίησε την πρώτη μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και σχεδίασε τα σημαντικότερα δημόσια έργα, όπως το Μετρό και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Υπηρέτησε με συνέπεια τον κοινοβουλευτισμό, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, προβάλλοντας μια ενότητα που βασίζεται στις αρχές της. Σταθερά προχωράμε με “τολμηρά και ασφαλή βήματα” όπως στην πρώτη διακήρυξη του κόμματος, υπηρετώντας το έθνος με συνεχείς ανανεώσεις και δράσεις που ξεπερνούν τις παραδοσιακές διακρίσεις μεταξύ Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς».

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει: «Ακολουθούμε τον δρόμο που χάραξε ο ιδρυτής, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο δρόμος της ανοιχτής οικονομίας, της κοινωνικής φροντίδας, της πατριωτικής ευθύνης και του ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού. Με τις παραδόσεις μας να γίνονται κομμάτι της καθημερινής μας εξέλιξης. Ως μια φιλελεύθερη πολιτική δύναμη που ενσωματώνει νέες ιδέες και συνεργάζεται με νέους συμμάχους».

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: «Τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας συμβολίζουν την ωριμότητα της εμπειρίας και την ίδια στιγμή τη ζωντάνια της αρχικής φλόγας. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στη διακυβέρνησή μας, ξεπερνώντας διαδοχικές κρίσεις όπως οι μεταναστευτικές πιέσεις, η πανδημία και οι εθνικές προκλήσεις. Παράλληλα, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας: καταργήσαμε 49 φόρους, δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας, λύσαμε το Μεταναστευτικό και συγκροτήσαμε μια σύγχρονη Πολιτική Προστασία. Στηρίξαμε το εισόδημα με μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, θεσπίσαμε αλλαγές όπως η επιστολική ψήφος και τα μη κρατικά πανεπιστήμια, και ενισχύσαμε την εθνική άμυνα με νέες φρεγάτες και μαχητικά αεροσκάφη».

Exit mobile version