Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Για σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 προβλέπονται θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα επηρεάσουν την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και την Κρήτη. Στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα.

Στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές στα ανατολικά. Ο καιρός στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Στα δυτικά θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια, κυρίως το πρωί, ενώ από το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 μποφόρ, με τοπικά πρόσκαιρες εντάσεις έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς, και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 31 με 33 βαθμούς. Ωστόσο, από το απόγευμα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Η πρόγνωση για την Αττική:
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ, σταδιακά 5 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 ή 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τη Θεσσαλονίκη:

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί το απόγευμα.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που θα ενταθούν σταδιακά σε 7 με 8 μποφόρ και το βράδυ στο Θερμαϊκό θα φτάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version