Πέθανε η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ – Έγινε ευρέως γνωστή για τον ρόλο της στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ»

Πέθανε η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ - Έγινε ευρέως γνωστή για τον ρόλο της στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ»

Η Μάγκι Σμιθ, διάσημη για τους ρόλους της στις ταινίες Χάρι Πότερ και τη σειρά Downton Abbey, απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών, όπως επιβεβαίωσαν οι γιοι της.

Η ηθοποιός κέρδισε μεγάλη φήμη με την ερμηνεία της ως καθηγήτρια Μινέρβα Μακ Γκόναγκαλ στις ταινίες Χάρι Πότερ. Η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο, δηλώνοντας πως «ήταν ένα έντονα ιδιωτικό άτομο, με φίλους και την οικογένειά της κοντά της στο τέλος. Αφήνει πίσω της δύο γιους και πέντε αγαπημένα εγγόνια, τα οποία είναι συντετριμμένα από την απώλεια της».

Η Μάγκι Σμιθ γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1934 στην Αγγλία και είχε μια λαμπρή καριέρα που διήρκησε περίπου 60 χρόνια. Ήταν από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς του Ηνωμένου Βασιλείου και είχε κερδίσει πολλά βραβεία για το ταλέντο της, όπως δύο Όσκαρ (ένα Α’ και ένα Β’ Γυναικείου Ρόλου), ένα Βραβείο Τόνυ, επτά Βραβεία BAFTA, δύο Βραβεία Έμμυ, δύο Χρυσές Σφαίρες και πολλά άλλα.

Οι πιο γνωστές ταινίες της περιλαμβάνουν τον «Οθέλλο» (1965), «Η Δεύτερη Νιότη της Τζιν Μπρόντι» (1969), «Ταξίδια με τη Θεία μου» (1972), «Καλιφόρνια Οτέλ» (1978), «Δωμάτιο με Θέα» (1985), και «Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ» (2001). Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε σε πιο εμπορικές ταινίες, όπως «Κάπτεν Χουκ» (1991), «Τρελές Αδελφές» (1992) και βέβαια στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ.

Επιπλέον, είχε σημαντικό ρόλο στη δραματική σειρά Downton Abbey, όπου υποδύθηκε τη Βάιολετ Κρόλεϊ, Βασιλομήτορα Κοντέσσα του Γκράντθαμ, ρόλος για τον οποίο τιμήθηκε με Βραβείο Έμμυ.

Η Μάγκι Σμιθ είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο της γάμο με τον ηθοποιό Ρόμπερτ Στίβενς απέκτησε δύο γιους. Ο γάμος τους κράτησε 7 χρόνια, μέχρι τον χωρισμό τους το 1974. Το 1975 παντρεύτηκε τον δραματουργό Μπέβερλι Κρος, ο οποίος απεβίωσε το 1998.

Exit mobile version