Βλαντιμίρ Πούτιν: Συνάντηση με Ερντογάν τον Οκτώβριο

Βλαντιμίρ Πούτιν: Συνάντηση με Ερντογάν τον Οκτώβριο

Διμερή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις 23 Οκτωβρίου στο Καζάν, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των BRICS, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος βρίσκεται στη Ρωσία για επίσημη επίσκεψη.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που οι σχέσεις μας με την Τουρκία εξελίσσονται θετικά σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Πρόσφατα, συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο Ερντογάν στην Αστάνα, και τον Οκτώβριο θα έχουμε ξανά συνάντηση στο Καζάν, στη Σύνοδο των BRICS, όπου θα έχουμε μια ξεχωριστή συζήτηση», δήλωσε ο Πούτιν στον Τούρκο αξιωματούχο.

Επιπλέον, ο Πούτιν σημείωσε ότι οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας αναπτύσσονται με επιτυχία σε όλους τους τομείς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας προς όφελος των λαών και των χωρών τους. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν ζητήματα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και θα συζητηθούν σύντομα.

Κλείνοντας, ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε «θερμές ευχές» στον πρόεδρο Ερντογάν και εξέφρασε την προσμονή του για τη συνάντηση στο Καζάν, στις 23 Οκτωβρίου.

Exit mobile version