Από 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεσή του πετρελαίου θέρμανσης– Εκτιμήσεις για το πού θα κινηθούν οι τιμές

Από 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεσή του πετρελαίου θέρμανσης– Εκτιμήσεις για το πού θα κινηθούν οι τιμές

Η πτωτική τάση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου συνεχίζεται, παρά τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Στην Ελλάδα, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης βρίσκεται κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, σημειώνοντας σημαντική μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ενδεικτικά, η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί στα 72 δολάρια το βαρέλι, 7% χαμηλότερη από τον προηγούμενο μήνα και 21% χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Αυτή η μείωση αντικατοπτρίζεται ήδη στις τιμές του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης.

Η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει πέσει περίπου στο 1,5 ευρώ το λίτρο, από 1,8 ευρώ που ήταν πέρυσι την ίδια περίοδο. Η βενζίνη κυμαίνεται σε μέση τιμή 1,75 ευρώ το λίτρο, σε σχέση με τα 1,9 ευρώ ανά λίτρο πέρυσι. Οι μειώσεις αυτές αντιστοιχούν σε πτώση 15,5% για το πετρέλαιο κίνησης και 8% για τη βενζίνη.

Οι απώλειες στην τιμή του πετρελαίου αναμένεται να επηρεάσουν και το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου. Με βάση τις τρέχουσες χονδρικές τιμές, η τιμή του αναμένεται να περιοριστεί στο 1,15 ευρώ ανά λίτρο, ενώ κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η τιμή μπορεί να κυμανθεί από 1,19 έως 1,20 ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε μείωση άνω του 18% σε σχέση με πέρυσι, όταν η τιμή του λίτρου ξεπερνούσε το 1,40 ευρώ.

Exit mobile version