Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος ηγείτο της οργάνωσης για 32 χρόνια, και διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το Reuters, η Χεζμπολάχ δήλωσε στο Telegram ότι «θα συνεχίσει τη μάχη κατά του Ισραήλ, υποστηρίζοντας τη Γάζα και την Παλαιστίνη, και υπερασπίζοντας τον Λίβανο και τον λαό του».

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, σε μια πρώτη αντίδραση, ανέφερε ότι η δολοφονία του Νασράλα θα ενισχύσει την αντίστασή της.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε την είδηση, σημειώνοντας: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Χασάν Νασράλα, γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, έχει όντως πεθάνει».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως το Σάββατο ότι ο Νασράλα εξαλείφθηκε σε επίθεση που έγινε την Παρασκευή στο στρατιωτικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα μέσω ανάρτησης στο X, ενώ ο λοχαγός Νταβίντ Αβραάμ επιβεβαίωσε επίσης την είδηση στο AFP.

Σε πρώτη αντίδραση, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, προειδοποίησε ότι «ο Λίβανος θα κάνει το Ισραήλ να μετανιώσει για τις πράξεις του», καλώντας τον μουσουλμανικό λαό να στηρίξει τη Χεζμπολάχ και τον Λίβανο. Τόνισε επίσης ότι η μοίρα της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή. Παρά την έντονη δήλωσή του, ο Χαμενεϊ δεν αναφέρθηκε άμεσα στο όνομα του Νασράλα.

Exit mobile version