Πυρκαγιά στην Κορινθία: Αγνοούνται δύο εθελοντές – 30 χλμ το μέτωπο της φωτιάς – Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια

Πυρκαγιά στην Κορινθία: Αγνοούνται δύο εθελοντές - 30 χλμ το μέτωπο της φωτιάς - Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια

Μια δραματική νύχτα πέρασε η Κορινθία, καθώς μεγάλη πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται από το Δερβένι μέχρι το Ξυλόκαστρο, ενώ δύο εθελοντές πυροσβέστες, ηλικίας 35 και 40 ετών, αγνοούνται. Οι δύο άνδρες χάθηκαν στις περιοχές Καλλιθέα και Πιτσά, όπου πήγαν με τα μηχανάκια τους για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Τελευταία φορά επικοινώνησαν το βράδυ της Κυριακής, στέλνοντας βίντεο με τη φωτιά, αλλά έκτοτε δεν υπάρχουν νέα τους, και η επικοινωνία είναι δύσκολη λόγω καμένων κεραιών τηλεφωνίας.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται περίπου 30 χιλιόμετρα και το βράδυ οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Άνω Λουτρών, όπου κάηκαν σπίτια. Νωρίς το πρωί, το 112 έστειλε νέο μήνυμα στους κατοίκους του οικισμού Πύργος, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς τη Ζάχολη, όπου βρίσκεται το κύριο μέτωπο της φωτιάς.

Η έκταση που έχει καεί μέχρι στιγμής εκτιμάται στα 70 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ξυλόκαστρο. Την νύχτα η ένταση των ανέμων που έφτανε τα 7 μποφόρ, αλλά οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί, με τις ριπές να πέφτουν στα 4 μποφόρ.

Σήμερα, τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα παραμείνουν κλειστά. Οι αρχές συνεχίζουν να στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους μέσω του 112, καλώντας τους να εγκαταλείψουν τις επικίνδυνες περιοχές.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 330 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα. Χθες, από αέρος επιχειρούσαν 24 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων 14 αεροσκαφών και 10 ελικοπτέρων, ενώ σήμερα αναμένεται να ξανασηκωθούν με το πρώτο φως της ημέρας. Στη μάχη συμμετέχουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δύο μηχανήματα έργου από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Exit mobile version