Ανακοίνωση Νέας Αριστεράς για τη φωτιά στην Κορινθία: “Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να βρεθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων”

Ανακοίνωση Νέας Αριστεράς για τη φωτιά στην Κορινθία: “Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να βρεθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων”

Η Νέα Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο δύο ανθρώπων στη φωτιά που ξέσπασε στο Ξυλόκαστρο, εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό γεγονός. «Ο θάνατος δύο ανθρώπων στο Ξυλόκαστρο είναι μία συγκλονιστική είδηση. Η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκαλεί θλίψη και αγωνία για τους αγνοούμενους, αλλά και για τους κατοίκους των έξι χωριών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η Νέα Αριστερά εξέφρασε την ελπίδα η κατάσβεση της πυρκαγιάς να ολοκληρωθεί σύντομα, τονίζοντας τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στην περιοχή. «Η κατάσβεση ελπίζουμε να είναι άμεση έπειτα από τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών τις προηγούμενες ώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση καταλήγει με έκφραση συλλυπητηρίων προς τις οικογένειες των θυμάτων και προτροπή προς την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την υποστήριξη των πυρόπληκτων: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους των δύο συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να βρεθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων, να αποτιμήσει τις ζημιές στις δασικές εκτάσεις και τις ιδιωτικές περιουσίες, όπως και να προβεί το συντομότερο σε μέτρα αποκατάστασης και αποζημιώσεων».

Exit mobile version