Ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ: “Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα αποσταθεροποίησε σοβαρά την ευρύτερη περιοχή”

Ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ: "Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα αποσταθεροποίησε σοβαρά την ευρύτερη περιοχή"

Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα, ηγέτη της Χεζμπολάχ, κατά τις καταστροφικές ισραηλινές επιθέσεις την περασμένη Παρασκευή στα νότια προάστια της Βηρυτού, έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην περιοχή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία εξέφρασε έντονη καταδίκη για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι οδήγησαν στο θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, με τον Πεσκόφ να προειδοποιεί για ενδεχόμενη ανθρωπιστική κρίση, παρόμοια με αυτή που έχει εκτυλιχθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε αναφορά του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με την οποία οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν χρησιμοποιούν κυρίως εγχώριες ή ρωσικές -αλλά και κινεζικές- συσκευές επικοινωνίας. Εξήρε τις εμπορικές σχέσεις Μόσχας και Τεχεράνης, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας, μιλώντας στο Reuters, εξέφρασε ανησυχίες για την πιθανή διείσδυση Ισραηλινών πρακτόρων, μετά τις επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ που έλαβαν χώρα τον περασμένο μήνα. Οι επιθέσεις, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί και φορητοί ασύρματοι, προκάλεσαν πολλούς θανάτους και τραυματισμούς σε όλο τον Λίβανο.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το Ιράν διεξάγει μια εκτεταμένη επιχείρηση επιθεώρησης των συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητά τους.

Exit mobile version