Φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας: Νεκροί οι δύο αγνοούμενοι

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας: Νεκροί οι δύο αγνοούμενοι

Αναζωπυρώσεις παρατηρούνται στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, με τραγικό απολογισμό δύο ανθρώπους νεκρούς. Νέο μήνυμα μέσω του 112 εκδόθηκε πρόσφατα για εκκένωση των περιοχών Χελυδόρεο και Ζάχολη Κορινθίας. Το μήνυμα ζητά από τους κατοίκους να απομακρυνθούν μέσω της Επαρχιακής Οδού Καρυάς-Τρικάλων και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Η φωτιά κινείται ανατολικά λόγω των ανέμων, με νέες αναζωπυρώσεις να σημειώνονται σε χαράδρες. Στην περιοχή επιχειρούν 350 πυροσβέστες, 14 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και εθελοντές, ενώ συνδράμουν και δυνάμεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Στρατό και την Αστυνομία. Επιπλέον, έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα, με 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Προηγουμένως, οι κάτοικοι της περιοχής Πύργος Ξυλοκάστρου έλαβαν μήνυμα για να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς Λυγιά.

Δύο άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί από ομάδα της ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών. Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών ολοκληρώνεται, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για τους δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών, που αγνοούνταν από χθες στην περιοχή των Άνω Πιτσών. Οι δύο άνδρες είχαν πάρει τα μηχανάκια τους για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς, ωστόσο, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις του 112 και των πυροσβεστών, με τραγική κατάληξη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, επιβεβαίωσε την ταυτοποίηση των δύο σορών, τονίζοντας ότι πρόκειται για τους αγνοούμενους άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι προέρχονταν από το χωριό Άνω Πιτσά. Όπως εξήγησε, οι δύο άνδρες είχαν μεταβεί στην ευρύτερη περιοχή με σκοπό να βοηθήσουν τους πυροσβέστες, υποδεικνύοντας τους ασφαλέστερα μονοπάτια για την κατάσβεση της φωτιάς. Ωστόσο, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της επικίνδυνης κατάστασης.

«Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, αλλά συγχωριανοί που δεν άκουσαν το 112 και έσπευσαν να βοηθήσουν, κάτι που συχνά συμβαίνει στα χωριά μας».

Exit mobile version