Μαίνεται η φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Έκλεισε η εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών – Κάηκαν σπίτια

Μαίνεται η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Έκλεισε η εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών - Κάηκαν σπίτια

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχισαν την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, καθώς η πυρκαγιά εξακολουθεί να καίει με μεγάλη ένταση σε πολλά σημεία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι πυροσβέστες καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές ενεργές εστίες και συνεχιζόμενες αναζωπυρώσεις, ενώ η φωτιά κινείται προς την Εθνική Οδό, στη Λυγιά, και προς τα δυτικά. Στις 10 το βράδυ, η Ολυμπία Οδός ανακοίνωσε ότι, κατόπιν εντολής της Αστυνομίας, έκλεισε και στα δύο ρεύματα η Νέα Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του κόμβου της Λυκοποριάς, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού μέχρι τον κόμβο Δερβενίου.

Νωρίτερα, το ρεπορτάζ της ΕΡΤ έκανε λόγο για πύρινο μέτωπο που εκτείνεται σε μήκος 32 χιλιομέτρων και κινείται προς τα Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η εξάπλωση της φωτιάς προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή οδήγησαν τον καπνό στα ανατολικά, με αποτέλεσμα να καλυφθεί μεγάλο μέρος της Αττικής, όπου από το μεσημέρι, ο ουρανός άλλαξε χρώμα, καθώς ο καπνός έφτασε αρχικά από τα δυτικά προάστια και τον Πειραιά και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στα βόρεια και νοτιοανατολικά.

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Βλάσης Τσιώτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική». Όπως ανέφερε, η φωτιά που ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών συνεχίζει να απειλεί την περιοχή. Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες και ότι μεγάλο τμήμα του ορεινού όγκου έχει ήδη καταστραφεί. «Δίνουμε μάχες μέσα στα χωριά, όπου οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τη φωτιά από κοντά», ανέφερε, τονίζοντας ότι η αποψινή νύχτα είναι κρίσιμη για να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς τις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα, που μέχρι στιγμής δεν έχουν πληγεί.

Αναφορικά με τις ζημιές, ο κ. Τσιώτος επισήμανε ότι οι καλλιέργειες έχουν υποστεί σημαντική ζημιά, ενώ, παρόλο που κάποια σπίτια έχουν καεί, ο αριθμός τους είναι σχετικά μικρός.

Όλα τα σχολεία στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, Τρίτη, λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει προκαλέσει η φωτιά από την Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών.

Exit mobile version