Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Για σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν τοπικά μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί μεταξύ 25 και 27 βαθμών.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με βορειοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 4 με 5 μποφόρ, ενώ στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι αίθριος, με βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 6 μποφόρ, οι οποίοι θα εξασθενήσουν το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, με τα βόρεια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλία
Ο καιρός θα είναι αίθριος με βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ, ενώ στις Σποράδες θα πνέουν έως 6 μποφόρ. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Αίθριος καιρός με μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός, με βορειοδυτικούς ανέμους 5 με 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version