Πέθανε ο ηθοποιός και θρύλος της κάντρι μουσικής Κρις Κριστόφερσον

Πέθανε ο ηθοποιός και θρύλος της κάντρι μουσικής Κρις Κριστόφερσον

Ο Αμερικανός ηθοποιός και θρύλος της μουσικής κάντρι, Κρις Κριστόφερσον, που υπήρξε πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες όπως ο Μπομπ Ντίλαν και πρωταγωνίστησε δίπλα στην Μπάρμπρα Στρέιζαντ, έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του την Κυριακή.

«Ο Κρις Κριστόφερσον πέθανε ήσυχα το Σάββατο στο σπίτι του στη Χαβάη», έγραψαν οι συγγενείς του σε ανάρτησή τους στο Facebook. «Όταν δείτε ένα ουράνιο τόξο, να ξέρετε πως είναι εκείνος που σας χαμογελά».

Ο Κριστόφερσον, υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα το 1976 για την ερμηνεία του στο πλευρό της Μπάρμπρα Στρέιζαντ στην ταινία Ένα αστέρι γεννιέται, ξεχώρισε επίσης στο φιλμ Ο Πατ Γκάρετ και ο Μπίλι δε Κιντ του Σαμ Πέκινπα το 1973.

Δημιουργός εμβληματικών τραγουδιών της κάντρι όπως το Sunday Mornin’ Comin’ Down (1969) και το Me and Bobby McGee (1970), που ερμήνευσε η Τζάνις Τζόπλιν, ο Κριστόφερσον ξεχώρισε ως τραγουδοποιός και ερμηνευτής δίπλα σε θρυλικές φιγούρες όπως οι Τζόνι Κας, Γουέιλον Τζένινγκς και Γουίλι Νέλσον, με τους οποίους δημιούργησε το συγκρότημα The Highwaymen.

Έχοντας κερδίσει αρκετά Γκράμι, ο Κριστόφερσον μπήκε στο Songwriters Hall of Fame το 1985 και στο Country Music Hall of Fame το 2004.

Ο Κριστόφερσον γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1936 στο Μπράουνσβιλ του Τέξας και ξεκίνησε την καριέρα του στον στρατό, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, πριν εγκατασταθεί στη Νάσβιλ, το επίκεντρο της κάντρι μουσικής, όπου έγραψε το Sunday Mornin’ Comin’ Down για τον Τζόνι Κας.

«Η Νάσβιλ πριν και μετά τον Κρις δεν είναι η ίδια. Εκείνος άλλαξε τα πάντα», δήλωσε ο Μπομπ Ντίλαν, όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο του Κριστόφερσον.

Με την χαρακτηριστική τραχιά φωνή του και την αγάπη του για τον άγγλο ποιητή Γουίλιαμ Μπλέικ, ο Κριστόφερσον παρέμεινε ενεργός στη μουσική σκηνή μέχρι το 2021, όταν αποσύρθηκε σε ηλικία 84 ετών.

Exit mobile version