Θεσσαλονίκη: Ενιαίο θα είναι το εισιτήριο στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας

Θεσσαλονίκη: Ενιαίο θα είναι το εισιτήριο στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας

Στο εξής, τα εισιτήρια που εκδίδονται στα λεωφορεία θα δίνουν πρόσβαση και στο μετρό, επιτρέποντας την είσοδο στις πύλες, ενώ τα εισιτήρια του μετρό θα επιτρέπουν την επιβίβαση στα λεωφορεία. Αυτή την πληροφορία ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι οι τιμές και τα εκπτώσεις θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Ταχιάος αναφέρει ότι επισκέφθηκε το χώρο δοκιμών των συσκευών και του συστήματος εισιτηρίου του μετρό Θεσσαλονίκης στο αμαξοστάσιο Πυλαίας, και εξηγεί πως η διαδικασία διαρκεί δέκα ημέρες. Μετά την πιστοποίηση της λειτουργίας του λογισμικού και του εξοπλισμού, θα γίνει η εγκατάστασή τους σε όλες τις πύλες των σταθμών.

Αρχικά, οι επιβάτες του μετρό θα μπορούν να προμηθευτούν προσωποποιημένες πλαστικές κάρτες και επαναφορτιζόμενα χάρτινα εισιτήρια. Η αγορά του χάρτινου εισιτηρίου, στο οποίο θα μπορεί να αποθηκευτεί οποιοδήποτε διαθέσιμο προϊόν κομίστρου, θα πραγματοποιείται είτε με μετρητά είτε με κάρτα. Αργότερα, θα είναι δυνατή η διέλευση από τις πύλες ανέπαφα, με χρήση κινητού ή κάρτας.

Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και στο σύστημα ασφαλείας του νέου εισιτηρίου, το οποίο τοποθέτησε η αμερικανική εταιρεία Conduent. Το σύστημα αποτρέπει τη χρήση πλαστών εισιτηρίων και θα παραδοθεί στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) για διαχείριση. Τα εισιτήρια και οι αποδείξεις θα φέρουν το λογότυπο και το ΑΦΜ του ΟΣΕΘ, ενώ τα παλιά εισιτήρια του ΟΑΣΘ δεν θα ισχύουν στο μετρό.

Exit mobile version