Δηλώσεις Ερντογάν για την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο: “Αλητεία του Ισραήλ, βάζει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή”

Δηλώσεις Ερντογάν για την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο: "Αλητεία του Ισραήλ, βάζει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή"

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον Λίβανο, τη Γάζα και τα Βαλκάνια.

«Μια μικρή ομάδα ριζοσπαστών σιωνιστών, αιμοδιψείς και γεμάτοι μίσος, έχει προκαλέσει αναταραχή στην περιοχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχτούμε ποτέ αυτή τη βαρβαρότητα. Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στο θράσος του σιωνιστικού λόμπι που στοχοποιεί και εμένα προσωπικά», τόνισε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε την υποστήριξη της Τουρκίας προς τον Λίβανο και επανέλαβε ότι η χώρα του βρίσκεται στο πλευρό του.

«Αρχικά, στείλαμε άμεσα φάρμακα έκτακτης ανάγκης και ιατρικά υλικά στην περιοχή. Τριάντα τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έφτασαν στη Βηρυτό την περασμένη Τετάρτη. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες ασφαλείας», διαβεβαίωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «οι ανάγκες των αδελφών μας στον Λίβανο αυξάνονται σημαντικά λόγω των ισραηλινών επιθέσεων, οι οποίες δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ αμάχων και στρατιωτών».

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Λιβανέζοι έχουν εκτοπιστεί, και πρόσθεσε: «Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις μας, που είναι το καμάρι του έθνους μας, παραμένουν ενεργές στο πεδίο, παρά τις δύσκολες συνθήκες, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ανθρωπιστική βοήθεια. Παράλληλα, έχουμε εντατικοποιήσει τις διπλωματικές μας επαφές για να πιέσουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του».

Ο Ερντογάν επίσης ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους ομολόγους τους σε άλλες χώρες.

«Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή μπροστά σε αυτή την αλητεία του Ισραήλ, που έχει βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή. Εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν επιδείξει την απαραίτητη αποφασιστικότητα, η Γενική Συνέλευση πρέπει να αναλάβει δράση το ταχύτερο δυνατό, όπως έγινε με το ψήφισμα του 1950», κατέληξε ο πρόεδρος Ερντογάν.

Exit mobile version