Ταϊλάνδη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο – Πάνω από 20 νεκροί

Ταϊλάνδη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο - Πάνω από 20 νεκροί

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στα περίχωρα της Μπανγκόκ, όταν λεωφορείο που μετέφερε μαθητές τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά θύματα, σύμφωνα με δηλώσεις της πρωθυπουργού της χώρας, η οποία όμως δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Μεταφορών, Σουρίγια Τζουνγκρουνγκρουανγκίτ, βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι 19 από τους 44 επιβαίνοντες – 38 μαθητές και 6 καθηγητές – κατάφεραν να διασωθούν. Για τους υπόλοιπους 25 αγνοούμενους, ο υπουργός δήλωσε ότι η τύχη τους παραμένει αβέβαιη.

Δεκαέξι μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται. Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν το λεωφορείο να φλέγεται, με πυκνούς καπνούς να αναδύονται από αυτό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κατασβέσουν τη φωτιά.

Η πρωθυπουργός Παετονγκτάρν Σιανουάτρα δήλωσε ότι το λεωφορείο μετέφερε μαθητές σε σχολική εκδρομή από την επαρχία Ουτάνι Τανί, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Μπανγκόκ.

«Ως μητέρα, εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των τραυματιών και των θυμάτων», έγραψε η πρωθυπουργός σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Exit mobile version