Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Έλληνας, κάτοικος Ιεροσολύμων, μεταξύ των νεκρών στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Έλληνας, κάτοικος Ιεροσολύμων, μεταξύ των νεκρών στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έγινε γνωστό ότι ένας Έλληνας υπήκοος, κάτοικος Ιεροσολύμων, βρίσκεται μεταξύ των επτά θυμάτων της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα, στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα είναι ένας 20χρονος Έλληνας με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διέμενε στα Ιεροσόλυμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.»

Ο απολογισμός της επίθεσης, η οποία έγινε από δύο Παλαιστίνιους σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ, αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε επτά νεκρούς, μετά τον θάνατο ενός ακόμη από τους τραυματίες, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Το νοσοκομείο Ισιλόφ του Τελ Αβίβ δήλωσε: «Ο τραυματίας έφτασε (στα επείγοντα) σε κρίσιμη κατάσταση (…) και αφού έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.»

Η αστυνομία είχε αναφέρει προηγουμένως ότι έξι άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με αυτόματο όπλο και μαχαίρι, την οποία εξαπέλυσαν «δύο τρομοκράτες». Οι δράστες «εξουδετερώθηκαν» από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων.

Οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει επίσημα τα στοιχεία των θυμάτων. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο από τους νεκρούς είναι η Σάχαρ Γκόλντμαν, 30 ετών, και η Ινμπάρ Σεγκέβ, 33 ετών, και οι δύο Ισραηλινές.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ-Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα. Οι δράστες πυροβόλησαν μέσα στον συρμό και, στη συνέχεια, συνέχισαν να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ αφού κατέβηκαν από τον συρμό, σύμφωνα με τις αρχές.

Ένας από τους δράστες σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε την Τρίτη, λίγο μετά τις 19:00 τοπική ώρα.

Exit mobile version