Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή: Τέλη 2025 η χώρα μας θα διαθέτει κτηματολόγιο

Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή: Τέλη 2025 η χώρα μας θα διαθέτει κτηματολόγιο

Το 2025 και πιο συγκεκριμένα στα τέλη της χρονιάς, η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει το κτηματολόγιο, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια σημαντική μεταρρύθμιση που συνδέεται με ένα συνολικό πλάνο εκσυγχρονισμού της χώρας. Παράλληλα, υπογράμμισε και άλλες αλλαγές που υλοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως το gov.gr. που σχετίζονται με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Σήμερα, κανείς δε θυμάται ότι κάποτε χρειαζόταν να περιμένει για ώρες σε ουρές για να πάρει μια βεβαίωση. Τώρα, τη λαμβάνει άμεσα μέσω του gov.gr», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως «αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση δεν ήταν δεδομένη, κάποιοι έπρεπε να την υλοποιήσουν».

Πρόσθεσε επίσης: «Σύντομα, κανείς δε θα θυμάται ότι η περιουσία του ήταν χαμένη μέσα σε λαβυρινθώδη γραφειοκρατικά συστήματα στα υποθηκοφυλακεία». Τόνισε, επίσης, ότι το 90% των συναλλαγών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη γίνεται ήδη ηλεκτρονικά και αναφέρθηκε σε έναν «εκσυγχρονισμό που προχωρά γρήγορα».

Ο πρωθυπουργός ενέταξε αυτή τη μεταρρύθμιση στις «αλλαγές που πολλοί έλεγαν ότι δε θα γίνουν, και όμως πραγματοποιήθηκαν», όπως επίσης και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο μετρό της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Δεν σας ακούω, μιλήστε πιο δυνατά», σχολίασε σκωπτικά προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε:

«Προς απογοήτευσή σας, καθώς στην αντιπολίτευση επιδιώκετε μια μίζερη Ελλάδα, η χώρα θα έχει το δικό της Κτηματολόγιο. Η χώρα αλλάζει προς το καλύτερο και εμείς αποδεικνύουμε ότι κάνουμε πράξη όσα λέμε. Κάντε και εσείς αυτό που πρέπει. Βελτιώστε την καθημερινότητα των πολιτών, ψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο και θέτοντας το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας ως προτεραιότητα».Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως, παρά τις αντιδράσεις, η Ελλάδα θα αποκτήσει το δικό της Κτηματολόγιο, τονίζοντας: «Αλλάζει η χώρα προς το καλύτερο και εμείς αποδεικνύουμε ότι ό,τι υποσχεθήκαμε, το κάναμε. Σας καλούμε να βελτιώσετε και εσείς την καθημερινότητα των πολιτών, ψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο και προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου».

Exit mobile version